Een Praktica spiegelreflex camera (analoog) was in 1979 mijn eerste ervaring met fotograferen. Tegenwoordig fotografeer ik digitaal en ik heb sinds maart 2015 een Nikon D5500. Fotograferen is voor mij een hobby waarin ik veel van mezelf kwijt kan. Hierdoor hebben mijn foto's in de loop der jaren een persoonlijk tintje gekregen.

Puur en natuur, is hoe ik mijn foto's omschrijf. Techniek is mooi, maar mijn gevoel komt op de eerste plaats bij het maken van een foto. Ik geloof niet dat je een foto 'mooier' maakt door deze te bewerken. 'What you see is what you get'. Detail, kleur en compositie komt steeds weer terug. Een foto is in mijn ogen goed of niet. Mijn enthousiasme en het genieten van de mooie dingen, mijn leven, gevoel en mijn creativiteit is de basis van mijn fotografie. Het leren kijken binnen een straal van 1 meter en het 'schrijven met licht' maken mijn foto's persoonlijk. 

Een extra hobby binnen mijn fotografie is het maken van collages. Het combineren van kleur, beeld en vorm. Het is vooral het volgen van mijn gevoel.

In mijn Blog zal ik veel van mijn wandelingen tonen in de vorm van collages.

morgen-dromen-wensen-kansen

Bekijk het profiel van EllenPetra op Pinterest.